söndag 25 juli 2010

Kärlek@första.träffen

Men det är absolut inget fel att leta efter den rätte på nätet, det är helt enkelt det moderna sättet. Vi lever i en stressig tid och internetdejting ger upptagna människor möjlighet att skippa kallpratet och börja vara tydliga med vad de vill ha ut av ett förhållande.
Så om du har ett bra förhållande, skatta dig lycklig och sluta aldrig jobba på det. Om inte, koppla upp dig och börja leta! (sid 377, kärlek@första.träffen)


Jag valde att läsa denna bok av en mycket enkel anledning. Jag är i ett förhållande, ett bra förhållande, tack vare internet. Inte internetdejting, men i alla fall. Jag tänkte att det kunde vara kul att läsa en bok om det.

Och denna bok är verkligen kul att läsa! Huvudpersonen, Jess, har inte hoppat in i internetdejtingens spännande värld på eget initiativ. Nej, hon har fått det som en födelsedagsgåva! Hon är inte lycklig över gåvan, tvärtom, hon är flygförbannad! Hon tänker då verkligen inte börja med internetdejting. Trots detta blir hon övertalad att ge det en chans. Det blir som en kul grej.

Förutom hennes kärleksliv får vi ta del av hennes arbetsliv och privatliv, samt hennes vänner. Hur hennes liv tar en helomvändning och hon börjar värdesätta andra saker i livet.

En otroligt bra bok! Den är skriven på ett personligt sätt, den är skriven till läsaren. Ibland riktar den sig helt och hållet till berättaren. När alla är upptagna med att sätta sig och lägga servetten i knät, och jag tack och lov inte står i centrum för uppmärksamheten längre, ska jag passa på att presentera gänget för dig. (sid, 14-15, kärlek@första.träffen). En hjärtlig bok med mycket humor, som jag varmt rekommenderar!

Internet är fullt av en massa konstiga typer, sådana som säger sig se ut på ett visst sätt, har en udda personlighet, hemligheter... det är en djungel där ute. Men vad är det som säger att mannen/kvinnan man möter på nattklubben/festivalen/gatan är mera uppriktig än mannen/kvinnan man möter på internet? Man behöver hålla sitt sunda förnuft. Inte träffa sin internetdejt första gången ensam på någon avskild plats. I verkliga livet behöver man också sitt sunda förnuft :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar