fredag 30 oktober 2009

Imperiets Dotter - Det förbjudna

Hela Imperiet Tsuranuannis framtid står på spel. Mara har stött på "det förbjudna", något som inte får komma till människornas, eller någon annan levande varelse inom Imperiets, kännedom. Mara för alla bakom ljuset genom att resa utanför landets gränser i templets namn för att finna sanningen.

I en främmande värld söker hon upp de mäktiga chojanerna för att finna ett sätt att utmana Magikernas svarta magi och krossa den makt med vilken de har föslavar hennes folk.

Mötet med befolkningen i denna främmande värld är allt annat än vänligt. Mara upptäcker att hon och hennes följe inte kan komma ur denna knipa på samma sätt som hon skulle ha gjort hemma i Imperiet.

Mötet med chojanerna är heller inget angenämt möte, hennes upplevelser med chojaner inom Imperiets gränser hjälper henne föga. Det hjälper henne rent ut sagt inte alls. Hon finner sig tillsammans med Lujan i chojanstacken med dödsdom uttalad över dem båda. En dödsdom för något som deras förfäder gjort så långt bak i tiden att inte ens historieböcker kan berätta sanningen.

De vet inte hur de ska klara sig med livet i behåll från denna stack, men de vet att de behöver chojanernas kunskap för att kunna besegra svartrockarna och för att chojanerna och folket i Imperiet inte längre ska behöva vara förslavat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar