fredag 30 oktober 2009

Imperiets Dotter - Barbaren

En rämna som öppnats till Midkemia, där ett krig pågår, gör att det är möjligt att köpa sig barbarslavar. Dessa slavar är ohyfsade och inte villiga att följa lagen eller ens bete sig som det anstår en slav. Trots detta är Mara intresserad av dessa slavar och beslutar sig för att köpa några av dem.

De är inte villiga att låta sig tyglas, de klagar och gör ett sämre arbete än Imperiets egna slavar. Imperiets egna slavar vet och förstår att de som föds som slavar inte kan stiga på rang stegen, det är omöjligt i Imperiet. De som föds som slavar avtjänar ett straff för något de gjort i ett tidigare liv. Detta förstår inte de Midkemianska slavarna, som kommer från ett land, inte helt olikt det vi läsare är vana vid. Där är det möjligt för slavar att arbeta, tjäna pengar och till slut köpa sig fria.

Mara har stora bekymmer med en slav, Kevin. Men mot sin vilja väcker han känslor hons henne som hon inte visste att fanns, ger henne en insikt om en främmande värld, samt känslan av att hennes Imperium har stangerat och att "barbarerna" är mer civiliserade än de själva är.

Men som Acomas härskarinna kan Mara inte låta hjärtat styra, utan sin kalla beräkning har hon inte en chans i Rådets Spel. Blodsfejden mot huset Minwanabi fortsätter och Desio av Minwanabi tärs av en brinnande lidelse att hämnas sin fader och krossa Mara, hennes son och hela huset Acoma en gång för alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar